RUKKIJAHU VAHT

1 l VETT
1 kl. MARJA või ÕUNAMAHLA
5 spl. METT VÕI SUHKRUT
1 kl. RUKKIJAHU

Keevale veele lisa mahl ja mesi või suhkur,
seejärel sega hästi kloppides juurde rukkijahu. Keeda pidevalt segades 15-20 minutit
ja jahuta siis leigeks. Vahusta, kuni rukkijahumass on hele ja kohev.
Lauale anda piimaga.

DAGNI VALMISTATUD : 

Rukkivaht on mannavahu eelkkäija.
Kui mannavaht on hästi kerge, vahuline ja mittetoitev
siis rukkivaht on hästi tihe ja väga toitev.
Kui retseptis on keetmisaeg 15-20 min. siis mina keetsin seda 5min.
Kuna tegu on ikka kaasaegse rukkijahuga ei ole see nii jäme ja ei vaja nii kaua keetmist.
Suts fariinisuhkrut peale ja valmis.

Kommentaarid