JÕULUPRAAD SEALIHAST


  • 1½- 2kg sea-või loomaliha
Marinaad:
  • ½ dl õli
  • ½ dl veini
  • soola
  • musta pipart
  • 2 küüslauguküünt

Hõõru liha soola ja pipraga. Valmista marinaad, segades ained
omavahel kokku. Pane liha kilekotti, kalla marinaad peale.
Lase seista 12 tundi. Seejärel pane liha küpsetuskotti. Sulge
kott ja tee koti sisse auk ja pane prae kõige paksemasse kohta
küpsetamistermomeeter. Küpseta liha 150°C-s kuni termomeeter
näitab 70°C. Siis on liha seest natukene punane.
Kui soovid täiesti küpsenud praadi, küpseta kuni
termomeeter näitab 75°C.
Võta liha ahjust ja lase jahtuda enne lahtilõikamist.
Küpsetusleemest võib valmistada kastme.

Kommentaarid